„Ничиите хора”

Места, които ги няма на картата; проблеми, които нямат решение; хора, които нямат значение, и съдби, останали извън дневния ред на държавата и нас самите. Обикновените истории по необикновен начин представя предаването „Ничиите хора“. Това не е стандартно предаване, а разказ за ничиите места, ничиите спомени, ничиите съдби и ничиите хора, принудени да разчитат единствено на себе си, защото институциите отдавна са им обърнали гръб.

Всеки епизод разказва две различни истории – една по-забавна и друга – по-сериозна и разтърсваща. Две различни истории през погледа на двама различни автори, доказали се като безспорни разказвачи – Тодор Стефанов и Айя Йоргова. Главен оператор на предаването е Петьо Гюдюлев той има огромен опит в заснемането на подобни предавания и истории.

Героите от „Ничиите хора“ съществуват благодарение на силно развитите си инстинкти. Ще ви ги покажем такива, каквито ги видяхме и каквито те поискаха да бъдат. Вие преценете дали да им вярвате и къде са допирните точки с вас и вашия живот”, така Тодор Стефанов описва хората, за чийто „ничий” свят ще разказва. Известен е с историите си за социалните домове в България, той е доказал таланта си да разказва историите, които хващат зрителя и читателя за гърлото.

Другият автор е Айя Йоргова – човекът от екипа на „Ничиите хора“, който стои зад човешките истории, показвани в своя Youtube канал. „В „Ничиите хора“ ще видите другия ваш възможен живот. Ще видите и че на жълтите павета не им пука за селската кал. Ще видите съдби и проблеми, които са ничии, защото не са ваши. Ще видите хората, които живеят встрани от главния път. С тях не започва нито една централна емисия новини”, описва проекта тя.

„Не го гледайте, ако не ви пука”, призовава в своята автореклама „Ничиите хора“, заявявайки категорично своя замисъл – да превърне поне за кратко ничиите съдби в нечии, ничия живот в история, която ще развълнува, и ничията земя поне за кратко малко повече и наша.

Водещ:

Айя Йоргова

Водещ интервю:

Тодор Стефанов

Главен оператор: 

Петьо Гюдюлев

Медийни партньори:

www.news24bg.com