Работници на сметището под „Струма“ протестират в защита на началника си

"Кольо Илиев е невинен"

0
4891

Работници във фирмата за отпадъци, чийто собственик е обвиняем за пожара на АМ „Струма“, излязоха на протест в защита на началника си. Те издигнаха плакати, на които пише „Кольо Илиев е невинен“, съобщава Би Ти Ви.

Според работниците депото не било свързано с нерегламентираното сметище, което се намирало на същото място.

Фирмата ни е от регионална значимост, защото преработва над 500 тона месечно технологичен отпадък, който го превръщаме във вторична суровина. Това е от регионална значимост, защото обслужва много малки и големи фирми и обслужва тяхната нормална стопанска дейност„, изтъкна жена, която работи във фирмата.

Според нея, ако работата на депото бъде спряна, имало опасност от замърсяване на околната среда. Местните също така се притесняват, че ще останат без работа. „Това, че фирмата се оказа на място най-близо до нерегламентираното сметище, не я прави виновник и участник в пожара„, каза още жената.

От депото многократно изпращали сигнали до институциите, че магистралата не бива да минава през този участък, каза Даниела Борисова, също служител на фирмата. По думите ѝ никой не е обърнал внимание на тези жалби.

Екологът на депото – Светлана Кирилова, също подкрепи протестиращите, като каза, че гумите под магистралата не са били от това депо.

Заради инцидента прокуратурата повдигна две обвинения на Кольо Илиев. Ако бъде признат за виновен, го грозят 8 години затвор и голяма санкция.

КОМЕНТИРАЙ РЕЗ ФЕЙСБУК
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук