Снимка/източник: Информационна агенция News24bg.com

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, News24bg.com

Скандал разтресе боксовите среди след смъртта на български състезател в Албания. В събота, след професионално боксово събитие, на ринга пада и умира българският участник в галата. Официалното съобщение е за смъртта на Исус Величков. Оказва се обаче, че мъжът на ринга е друг и е използвал чужди документи и лиценз.

В началото на петия рунд от мача в Албания, нашият сънародник, който се представял за Исус Величков пада на ринга. С него там е и мениджърът и треньор на боксьора – Венцислав Георгиев. „Притекох се на помощ, викнахме линейка, закарахме го в Бърза помощ. Влизаше и излизаше в съзнание и след това казаха, че е починал”, каза Георгиев.

Така е обявена смъртта на Исус Величков. Когото обаче екип та NOVA намира жив и здрав в град Сливница. Разказва, че починалият е Борис Станчов  – негов братовчед. „Той ми каза, че няма да има ядове с личните ми данни. Каза, че ако се случи някакъв инцидент, ще кажа на треньора да си ми представи моите данни”, заяви Исус Величков.

Сто процента треньорът е бил запознат. Той си го познава и знае, че се казва Боби. Според мен той е главният виновник, защото той пуска човек, който не е със собствени данни”, коментира Величков.

Мениджърът на боксьора обаче отрича. „Той по прякор е Боби Джи. Цял ден си задавам този въпрос защо не се биеш на твоето име, а трябва да се биеш на името на някой друг”, каза той.

От Българския професионален боксов съюз също твърдят, че са били заблудени за самоличността на боксьора, още когато са му издавали лиценза да играе. „Има 6 срещи в България и винаги този човек се е явявал под името Исус Величков. Боксьорите свалят килограми. И двамата са от малцинството, те си приличат, братовчеди са и човек не може да ги различи изобщо”, заяви  Венцислав Николов, член на УС на БПБС.

Според мен момчето не е било достатъчно добре подготвено. Това е най-тежката категория, в която стават травми. Има лекари, които носят отговорност за това да не го допуснат до ринга ако има травми”, коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Борис, със самоличността на Исус, е  участвал в 6 професионални мача, 2 от тях в България, 4 в чужбина.

Предстои да бъде направена аутопсия, която да установи кава е причината за смъртта на Борис Станчов.

Все още не мога да повярвам че те няма вече бати, оставаш в сърцето ми като белег че те няма за цял живот обичам те бати…

Публикувахте от Лили Станчева в Неделя, 22 септември 2019 г.

Лили Станчева е на 17 години от квартал „Дружба“, тя е сестра на починалия български боксьор Борис Станчев. Днес момичето даде интервю за „Нова телевизия“ и Би Ти ВИ и разказа какво знае за историята около брат и. „Мисля, че брат ми е казал така: „Не искам да имам много загуби на мое име, затова ще използвам името на Исус”. Те са си много близки. Той му е разрешил, след което треньорът също му е разрешил. Треньорът много добре знаеше”, коментира Ани – сестра на починалия пред NOVA TV.

Репортер на Информационна агенция News24bg.com се свърза с Лили Станчева в социалните мрежи. Момичето сподели, че иска цялата истина да излезе на наяве. „Днес всички медии дойдоха при мен и родителите ми и им дадохме интервюта„, започва разказа си момичето. „Разказах им всичко, а те скриха истината изрязаха голяма част от репортажите си„, ядосана е Станчева.

Брат ми се биеше за 200 лева„, твърди момичето.

По думите й човекът който е отговарял за брат и, а именно треньора е взимал много повече пари от него.

Искам истината да излезе на наяве разберете, че някой се опита да прикрие истината„, казва Лили.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24bg.com!

Почивай в мир Бати обичам те!❤❤❤

Публикувахте от Лили Станчева в Неделя, 22 септември 2019 г.

КОМЕНТИРАЙ РЕЗ ФЕЙСБУК
loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук