Борис Александров Станчев

Известният боксов агент Венци Георгиев беше в ъгъла на българския боксьор Борис Станчов, който почина в Албания.

Ето какво сподели мениджърът пред „България Днес“:

Г-н Георгиев, бяхте ли наясно, че Борис се бие под името на Исус?

– Оттам започват нещата. Не знам защо един човек може да се представя за друг, при положение че играе епизодични мачове. Пет срещи за година и половина. Виждал съм го през 4-5 месеца, когато ми даваше документите и оторизацията за мача.

Били ли сте негов треньор или само мениджър?

– Идвал е епизодично в залата да тренира. Сега временно се готвеше при нас преди този мач, както и преди да се пътува нагоре-надолу. Няма някаква цикличност на идванията му в залата.

Наясно ли сте, че истинският Исус му е братовчед?

– Съобщиха ми. Дори от телевизията ми казаха как съм знаел, че е друг човек. Само истинският Боби Джи (това е Фейсбук прякора на починалия Станчов – б.а.) може да каже каква е причината. Правел го, за да трупа загуби. Така ми казаха. Той просто идваше да играе за пари. Дори и в България се е боксирал. Сам си взема оторизация, за да си играе мачове. Отивал е на място (в професионалния боксов съюз) и е давал личната карта.

След мача са открити хапчета в багажа на Боби. Какви са тези медикаменти?

– Това е от обиска на полицията. Пуснах ги да преровят стаята. Още не е излязло разследването. Ще правят експертизи. Не съм питал какви са хапчетата.

Имаме информация от албанската полиция, че вие сте обяснили на полицията как тези хапчета са за зъби. Така ли е?

– Така им казах. Че са хапчета за зъби. Какво да им отговоря? Те бяха в неговото портмоне. Никой не бърка в личните вещи на хората. Снимал съм също хапчетата и ще ги видя какви са.

Имаше ли външни признаци при Боби, че не е добре?

– Нямаше нищо. Сутринта гледах отново мача. Във всеки рунд го питах – добре ли си, как си? Ако не е, как ще го изкарам? Правехме всичко (между рундовете), вдишването, заливането с вода. Всичко!

Когато става падането на ринга, Боби получава ли удар с юмрук в главата, защото това е изрязано от разпространените видеокадри?

– Не, не е получил. Падна във въжетата. Противникът тръгна към него, но съдията се хвърли. След това и аз влязох и изтичах. Не е имало удари след това. Започнахме да го обдишваме. Дойде и медицински екип. Първо помислих, че си е глътнал езика. Не можах да видя, защото бърках в устата и дърпах врата назад. Имаше проблеми с дишането. Беше затруднено. Правехме обдишвания с пластмасов апарат. Взехме носилка и извикахме линейка. Качих се в нея. Отидохме в спешното. Започнах да му бия адреналин в линейката. Правих му масаж на краката. В спешното беше включен на командно дишане. Влизаше и излизаше от съзнание. Започнаха да му правят електрошок. Около час, час и нещо се бореха докторите. Непрекъснато влизах и излизах от шоковата стая.

Роднините сочат с пръст към вас като виновник за смъртта, защото се е биел за много малко пари. Какво бихте им казали?

– Защо аз да съм виновен? Той отиде да се бие за 800 лева. Един човек се качва сам и съзнателно на ринга. Сам си е извадил документите за боя. На името на въпросния Исус. Никой не го е накарал насила. Било за този мач, било за предишните. Просто се получи инцидент.

КОМЕНТИРАЙ РЕЗ ФЕЙСБУК
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук