Здравко Димитров

Кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров е новият кмет на Пловдив, сочат екзитпол резултатите.

Снимка 450944

Той печели на балотажа срещу Славчо Атанасов от Местна коалиция „НФСБ (ВМРО-БНД)“.  Според „Алфа Рисърч“ Здравко Димитров получава 55.4%, а Славчо Атаносов – 39.1%.

На първия тур Здравко Димитров беше подкрепен от 36.14% от имащите право на глас, а Славчо Атанасов от Местна коалиция „НФСБ (ВМРО-БНД)“ получи 16.15%.

Разпределението в общинския съвет е следното: ГЕРБ – 30.59%, БСП-12.64%, Местна коалиция „НФСБ (ВМРО-БНД)“-10,12%, Съюз за Пловдив – 9.38% и Коалиция Кауза Пловдив – 9.02%.

Това са само екзитполове, сериозните резултати Славчо Атанасов очаква след около два часа при 30% преброени протоколи. Тогава ще се видят резултатите, отсече с усмивка кандидатът, който държи на тезата, че екзитполовете в Пловдив не показват истинските резултати и твърде често лъжат.

Прирпомняме, че на първи тур първоначалните резултатите оставиха Славчо Атанасов на трето място, а на балотаж отиваше Дани Каназирева. И тогава Славчо Атанасов заяви, че това е подозрително и предрече обръщане на резултата.

Нека не говорим с „ако“, във футбола, любовта и изборите няма „ако“, посочи Славчо Атанасов в отговор на въпрос как би управлявал Пловдив само с петима общински съветници.

КОМЕНТИРАЙ РЕЗ ФЕЙСБУК
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук