Владислав Горанов

Моята теза е, че трябва да пазя бюджета и нашите данъци от търговските рискове в реалния сектор, бил то и държавният. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в кулоарите на парламента пред журналисти по повод Бюджет 2020.

По думите му българският бюджет няма нищо общо със сделката между „Булгартрансгаз“ и фирмата, спечелила конкурса за изграждането на газовия водопровод. Ако Румен Гечев иска да ми каже, че аз с вашите данъци трябва да финансирам този проект и да нося през бюджета вашите данъци с търговския риск, нека да го предложи, обяви Горанов.

Нито лев от данъците ни не отиват за сделката между „Булгартрансгаз“ и фирмата, спечелила проекта за изграждането на газовия водопровод, увери финансовият министър.

Той обясни, че общините трябва да пазят данъците и трябва да определят своята политика по отношение на ангажиментите към гражданите си.

Да не се изкушават да ги намаляват и да поемат ангажименти, които не могат да изпълнят, предупреди Горанов.

Не са отпускани допълнителни средства от бюджета за ремонта на Александровска болница, това заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на въпрос за ремонта на Александровска болница.

По думите на Горанов този въпрос трябва да бъде зададен към здравния министър Кирил Ананиев, защото в неговия бюджет също има инвестиционни разходи.

КОМЕНТИРАЙ РЕЗ ФЕЙСБУК
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук