Паргов иска Фандъкова веднага да изпълни предизборните си обещания

0
8291
Калоян Паргов, снимка/източник: Информационна агенция News24bg.com

Калоян Паргов призова новият-стар кмет на София Йорданка Фандъкова да започва изпълнението на предизборните си обещания веднага, няма нужда от 100 дни.

По думите му групата на „БСП за България“ ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, съобщиха от БСП.

Лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов отправи призива си по време на изказването си на първото заседание от новия мандат на Столичния общински съвет. На заседанието всички съветници, както и избраните кметове – на София, на райони и на кметства – положиха клетва. 

Лидерът на столичните социалисти недоволства от това, че кметът Фандъкова не представи новия си обновен екип, за който говореше по време на кампанията за местните избори и изразяваше готовност да го покаже веднага.

По смисъла на вота на софиянци групата на „БСП за България“ ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат„, каза Паргов.

По думите му БСП ще бъдат конструктивна, предлагаща решения опозиция.

От страна на ГЕРБ Малина Едрева побърза да заяви, че не вижда допирни точки с БСП. Председателят на ГЕРБ в общинския съвет каза, че се надява да бъдат разчетени правилно предложенията им за решения.

За БСП е важно бързо да започне реалното решаване на проблемите в града визирайки преодоляването на дисбалансите между различните райони в София.

Паргов изтъкна проблемите – чистотата на въздуха, трафика и паркирането, с инфраструктурата в кварталите – улици, тротоари и осветление, с недостига на места в детските градини и ясли.

Ние имаме наши предложения за решаването на тези проблеми и ще се радвам, ако бъдат приети за доброто на софиянци. Мисля, че те спокойно може да залегнат в бюджета на Столична община за 2020 година„, каза Паргов.

Работата по общия устройствен план на София и нормативните промени не търпи отлагане, каза Паргов и призова за прозрачност в управлението.

Проблемът с презастрояването беше ключова тема за последните две години от миналия мандат. Решаването му го дължим на всички онези граждани от различни квартали на София, които излизаха да протестират, за да защитят жизнената си среда„, заяви Паргов.

Той изтъкна, че са нужни промени в правилника за дейността на СОС, за да се предотврати проблема с презастрояването.

„Днес се заклехме да се ръководим от интереса на гражданите на София и да работим за тяхното благоденствие. Нека да бъде така“, каза той.

КОМЕНТИРАЙ РЕЗ ФЕЙСБУК
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук