Депутати

Депутатите се скараха за пенсиите. Социалистите поискаха преизчисляване на всички пенсии. Между избора дефицит или геноцид, ние предлагаме трети: разумно финансово аргументирано и справедливо решение за пенсионерите, заяви от трибуната лидерът на червените Корнелия Нинова.

Тя цитира премиера Бойко Борисов, който казвал, че имаме сериозен ръст в икономиката и в БВП. Значи, ние работещите всяка година произвеждаме повече и БВП се увеличава, заключи соцлидерът.

Пак според министър-председателя безработицата стигнала рекордно ниски нива, а излишъкът бил на рекордно ниво. Всичко това, по мнението й, са приходи, за да се увеличат пенсиите.

Къде са 10 милиарда от Сребърния фонд, попита Корнелия Нинова. Тя припомни, че Сребърният фонд е създаден , за да бъде буфер в пенсионната система.

Един милиард лева били нужни, за да се преизчислят пенсиите. Пари има, важно е каква цел си поставяш, какъв извод правиш, какъв проблем искаш да решиш, изтъкна червеният водач.

Патриотите пък се заядоха, че левите не ги подкрепили в предишния мандат, когато искали 300 лева минимална пенсия. Добре че бяха господин Симеонов и господин Каракачанов, защити се Юлиан Ангелов.

Именно двамата патриотични лидери защитавали на всички коалиционни съвети ръста на пенсиитеЙордан Апостолов от ОП се ядоса, че някои депутати дошли да търкат червения килим, а не да работят за хората.

Вие не сте радикални противници на колониалния модел, обърна се към социалистите Павел Шопов. Той каза, че сега минималната пенсия щяла да е 300 лева, ако вчера НФСБ и ВМРО били в зала, когато се гласува това предложение на червените.

КОМЕНТИРАЙ РЕЗ ФЕЙСБУК
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук